Oruç | Diyanet Vakfı | Pdf indir | Ekitap | Pdf Oku



Ramazan'ın gelmesiyle birlikte diyanet tarafından hazırlanan detaylı oruç hakkında bilinmesi gereken herşeyi bu kitapda bulabilirsiniz. Kitabın Pdf formatını sitemizden indirebilirsiniz.

Oruç Bilgi

Allah'ın buyrukları ve yasakları elbetteki kulların iyili i içindir. islâm bilginleri bütün hükümlerin insanların yararların gerçekleştirme amaçlarına yönelik olduğu konusunda görüş birliği etmelilerdir. Bu bakımdan, Allah'ın yapılmasın istediği Şeylerde kullar için çok büyük faydalar, yasakladığı şeylerde ise büyük zararlar bulunduğu kesindir. Kur'ân-ı Kerîm'de akla aykırı hiçbir emir ve yasak bulunmamakla birlikte, bütün emir ve yasakların yarar ve hikmetlerini bilmek de mümkün değildir.
Oruç Farsça'daki rûze kelimesinin Türkçeleştirilmiş şeklidir. Arapça'sı savm ve sıyâmdır. Savm kelimesi Arapça'da "bir eyden uzak durmak, bir şeye karşı kendini tutmak, engellemek" anlamında kullanılmıştır.
Fıkıh terimi olarak ise, imsak vaktinden iftar vaktine kadar, bir amaç uğruna ve bilinçli olarak, yeme içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak demektir.


 İndirmek İçin TIk
Not: İndirme linkine tıklandığında 5 saniyelik bir reklam açılacaktır. 
İlgili reklam geçildikten sonra kitaba ulaşabilirsiniz.

LÜTFEN DİKKAT!
SİTEMİZ SİZLERDEN ASLA LİNKLERE ULAŞMANIZ İÇİN TELEFON ONAYI VS. İSTEMEZ!
BU TÜR REKLAMLAR AÇILIRSA KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ.

Kitap linklerine tıkladıktan sonra 5 sn geri sayımı bekleyip sonra "REKLAMI GEÇ" butonuna basarak geçmeniz yeterli. Kitabın yüklü olduğu siteyi göremezseniz reklam sayfalarının arkasında kalmıştır, tarayıcınızdaki sekmelerinizi kontrol ediniz.

Paylas

Yazar:

www.pdfkitaplarindir.org : ücretsiz yüzlerce ekitap indirebilirsiniz.

0 yorum:

" Bir kitap yorumu , bir teşekkür , yada sadece bir selam :) "

Üyeliğiniz yoksa ve sadece isminizle yorum yapmak istiyorsanız Adı / URL seçeniğini seçerek yorum yapabilirsiniz. URL kısmını doldurmanız zorunlu değildir.