Türkiye Üzerine Yazılar | Rosa Luxemburg | Pdf indir | Ekitap


Rosa Luxemburg - Türkiye Üzerine Yazılar - PDF - Sayfa 288

Türkiye Üzerine Yazılar | Rosa Luxemburg | Pdf indir | Ekitap

Yazar Rosa Luxemburg bu kitabında tarih kitaplarında yer alan Şark Meselesinden bahsetmiştir..ve bu meselede 1774 ün 21 temmuz unda Osmanlı ve Rus İmparatorlukları arasında imzalanmış olan Küçük Kaynarca anlaşmasıyla başladığı bilinmektedir.Türkiyenin Osmanlı Dönemini ve anlaşmalarını anlatan bu kitabı sitemizden PDF olarak indirebilirsiniz.

Türkiye Üzerine Yazılar Bilgi

Tarih kitaplarında şu ünlü "Şark Meselesi"nin 21 Temmuz 1774'de Osmanlı ve Rus İmparatorlukları arasında imzalanan Küçük Kaynarca Anlaşmasıyla başladığı yazılır. Osmanlı İmparatorluğu yaklaşık bir asırdır Rusya karşısında yenilgiler alır ve diplomasi tahterevallisinde Rusya'nın yükselişi karşısında inişe geçerken, Batının o zamanki Büyük Güçleri de bu tahterevallinin kâh bir yanına kâh diğer yanına ağırlıklarını koyuyorlardı. İşte 18. yüzyılın son çeyreğinde "Hasta Adam" lakabı takılan Osmanlı İmparatorluğu topraklarının Çar'ın mı yoksa diğer Batılı Güçlerin mi eline geçeceği, paylaşmanın adilce mi yoksa 'kurtlar sofrası' tarzı mı olacağı 18. yüzyıl ve 19. yüzyıl boyunca Avrupa diplomasisinin önemli konularından biri haline geldi.

Türkiye Üzerine Yazılar PDF indir

Kitabı İndirmek İçin Tıklayınız
Not: İndirme linkine tıklandığında 5 saniyelik bir reklam açılacaktır. 
İlgili reklam geçildikten sonra kitaba ulaşabilirsiniz.

Bize en büyük desteği yorum yaparak sağlayabilirsiniz 😊

Kitap Anahtar Kelimeleri : Türkiye Üzerine Yazılar Pdf İndir , Türkiye Üzerine Yazılar Pdf Oku , Türkiye Üzerine Yazılar Ekitap İndir , Türkiye Üzerine Yazılar Ekitap Oku , Rosa Luxemburg Kitapları


LÜTFEN DİKKAT!
SİTEMİZ SİZLERDEN ASLA LİNKLERE ULAŞMANIZ İÇİN TELEFON ONAYI VS. İSTEMEZ!
BU TÜR REKLAMLAR AÇILIRSA KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ.

Kitap linklerine tıkladıktan sonra 5 sn geri sayımı bekleyip sonra "REKLAMI GEÇ" butonuna basarak geçmeniz yeterli. Kitabın yüklü olduğu siteyi göremezseniz reklam sayfalarının arkasında kalmıştır, tarayıcınızdaki sekmelerinizi kontrol ediniz.

Paylas

Yazar:

www.pdfkitaplarindir.org : ücretsiz yüzlerce ekitap indirebilirsiniz.

0 yorum:

" Bir kitap yorumu , bir teşekkür , yada sadece bir selam :) "

Üyeliğiniz yoksa ve sadece isminizle yorum yapmak istiyorsanız Adı / URL seçeniğini seçerek yorum yapabilirsiniz. URL kısmını doldurmanız zorunlu değildir.